garagebox te huur

Hieronder vind je een opsomming van veel voorkomende vragen. Misschien staat jouw vraag er ook bij. Zo niet, dan kun je ons altijd even bellen of mailen.

Waarvoor kun je de garagebox gebruiken?

Onze boxen zijn bedoeld voor het stallen van een personenauto, een boot of een motorfiets. Maar ze zijn zeker ook als bergruimte bedoeld als aanvulling op jouw woonhuis, voor het opslaan van jouw spullen die jij weinig gebruikt, of voor andere goederenopslag.

Welke voorzieningen zijn aanwezig?

Wij kiezen er heel bewust voor om garageboxen over het algemeen te verhuren zonder voorzieningen als elektra. Wel staat er in veel gevallen een lantaarnpaal in de buurt. Als er een box vrij komt met speciale voorzieningen als een eigen lamp, verwarming of bijvoorbeeld water, dan vermelden wij dat op deze site bij de betreffende stalling.

Wat zijn de belangrijkste afspraken in de huurovereenkomst?

De belangrijkste afspraken in de huurovereenkomst zijn de minimale huurtermijn van 6 maanden, de opzegtermijn van twee maanden, de huurhoogte, eventuele BTW, de waarborgsom, de jaarlijkse huurverhoging en de afspraak dat jij per maand vooruit betaalt.

Krijg ik een huurovereenkomst op papier?

Iedere aspirant huurder krijgt een schriftelijke huurovereenkomst. Deze huurovereenkomst wordt bij aanvang van de huur door beide partijen ondertekend. Daarnaast ontvangt de aanstaande huurder een beginnota met daarop het bedrag dat betaald dient te worden voor aanvang van de huur.

Waar moet ik aan voldoen om een garagebox te kunnen huren?

Om voor een garagebox in aanmerking te komen, heb jij een vaste baan, of ben jij al geruime tijd zelfstandige en kun jij een verhuurderverklaring leveren, waaruit jouw goede huurgedrag blijkt. Voor huiseigenaren, geldt de laatste regel natuurlijk niet. Indien jij een eigen zaak hebt, zullen wij de mogelijkheden individueel bespreken.

Hoe verloopt de betaling?

Jij draagt zelf zorg voor de maandelijkse betaling middels een “periodieke overboeking” . Je hoeft in principe maar een keer per jaar contact te zoeken met jouw bank om de nieuwe huurhoogte door te geven.

Hoe hoog is de huur?

De hoogte van de maandelijkse huur staat altijd vermeld bij de aanbieding van de box. 

Hoe groot is de waarborgsom?

Ook de hoogte van de waarborgsom staat altijd bij de aanbieding vermeld.

Betaal ik administratiekosten?

Bij het aangaan van de huurovereenkomst betaal jij eenmalig administratiekosten.

Wanneer mag ik een huurverhoging verwachten?

Jaarlijks kan de huur verhoogd worden in de maand juli.

Als ik direct reageer, “heb” ik de garagebox dan ook?

Wij proberen de site zo goed mogelijk bij te houden. Het zal echter zo zijn dat een aanbieding nog een aantal dagen op deze site vermeld staat terwijl er al een kandidaat-huurder is. Het is in die gevallen verstandig om toch een mailtje te sturen als je interesse hebt in die berging / stalling. Het kan namelijk zo zijn dat een kandidaat af valt.

Zoals je ziet komen ook bij anderen soms vragen op rondom de huur van een garagebox. Wij hopen je zo een beter beeld te hebben gegeven. En nogmaals, als je nog vragen hebt, kun je ons bellen of mailen. Kijk op de homepage of er nu een geschikte box voor jou beschikbaar is, of stuur een mailtje om je op de wachtlijst te laten plaatsen.

Veel gebruiksplezier!